ПРАТ «СУПУТНИК»

Код за ЄДРПОУ: 14312944
Телефон: (061) 216-02-57
Юридична адреса: 69076 Запоріжжя, вул. Новобудов, 9
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ВАТ "Супутник" створено в 1997 роцi на базi заводу "Супутник"шляхом корпоратизацi· та приватизацi·. Запорiзький завод "Супутник" створено в 1980 роцi. До того часу пiдприїмство iснувало як фiлiя Запорiзького заводу "Радiоприлад". Основна дiяльнiсть - випуск продукцi· вiйськового призначення. Основнi види продукцi·, що випускалися: радiостанцi· носимi, возимi на транспортнiй базi, для рiчкового та морського флотiв. З метою забезпечення пiдприїмств Хортицьково промвузла теплоенергiїю в складi заводу "Супутник" iснувала котельна. Пiдприїмством вироблялися товари народного споживання: столи, витяжнi пристро·. У зв"язку з конверсiїю, складними економiчними та полiтичними умовами обсяги випуску продукцi· рiзко скоротилися. Пiдприїмство не знайшло коштiв для змiни напрямку дiяльностi.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом В 1997 роцi завод "Супутник" перетворено на ВАТ "Супутник", структура якого в загальному планi вiдповiдаї структурi типового ВАТ. На пiдприїмствi iснували вiддiли: матерiально-технiчного постачання, збуту, конструкторсько-технiчний, виробничий, бухгалтерського облiку та фiнансiв, планово-економiчний, метрологi· та технiчного контролю якостi, адмiнiстративно-господарський, кадрiв, охорони, режиму. Цехи: пластмас, заготiвельний, складальний. Однак, у 2002 роцi за рiшенням загальних зборiв акцiонерiв призупинено виробничу дiяльнiсть. Проведено повне скорочення виробничого персоналу. В 2011 роцi виробничу дiяльнiсть не вiдновлено.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Нiяких пропозицiй з боку третiх осiб не було.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Облiкова полiтика побудована на основi стандартiв бухгалтерського облiку вiдповiдно до економiчно· ситуацi· на пiдприїмствi, затверджена наказом виконавчого директора ВАТ №1 вiд 11.01.2011 р. Доходи вiд операцiй , пов'язаних з реалiзацiїю, вiдображаються у фiнансових звiтах в перiод здiйснення , затрати - на основi вiдповiдностi цим доходам. Основними засобами вважаються матерiальнi активи ,що використовуються в процесi виробництва товарiв , послуг, для здачi в оренду чи для адмiнiстративних цiлей бiльше одного року чи оперативного циклу. Для цiлей податкового облiку з 01.04.2011 року класифiкованi за групами згiдно роздiлу III "Податок на прибуток пiдприїмств" податкового кодексу Укра·ни вiд 02.12.2010 р. № 2755. У зв'язку з призупиненням дiяльностi на пiдприїмствi не нараховувалась амортизацiя на законсервованi основнi засоби. Запаси вiдображалися по вартостi придбання. Дебiторська заборгованiсть визначаїться активом, якщо ї вирогiднiсть одержання економiчних вигод у майбутньому , до витрат майбутнього перiоду вiдносилися витрати , що мали вiдношення до наступного перiоду. Класифiкацiя витрат проводилась згiдно ПСБУ, витрати не пов'язанi з операцiйною дiяльнiстю , вiдносились до витрат звiтнього перiоду.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
про фiнансову звiтнiсть
Вiдкритого акцiонерного товариства
"Супутник"
за 2011 рiк

 1.

Аудиторський висновок складений аудитором Приватного пiдприїмства "Аудиторсько· фiрми "Запорiжаудитконсалтинг" Коваленко Оленою Валерi·вною, яка здiйснюї аудиторську дiяльнiсть на пiдставi Сертифiката аудитора серi· А № 003368, виданого рiшенням Аудиторсько· палати Укра·ни № 64 вiд 26 березня 1998р., дiю якого продовжено рiшенням Аудиторсько· палати Укра·ни № 248I5 вiд 22 березня 2012р. до 26 березня 2017р.
Свiдоцтво про включення до реїстру аудиторських фiрм та аудиторiв № 1957 видане рiшенням Аудиторсько· палати Укра·ни № 99 вiд 23 лютого 2001р., дiю якого продовжено рiшенням Аудиторсько· палати Укра·ни № 227I3 вiд 27 сiчня 2011р. до 27 сiчня 2016р.
Юридична адреса: вул. Магара, 6А - кв. 13, м. Запорiжжя, 69059
Поштова адреса: вул. Червоногвардiйська, м. Запорiжжя, 48, 69002
 2.

Вiдкрите акцiонерне товариство "Супутник" зареїстроване 29.08.1997 року. Код за ЇДРПОУ 14312944. Дата внесення змiн до установчих документiв 11 червня 2001 року.
Основнi види дiяльностi:
- виробництво передавально· апаратури;
- здавання в оренду власного нерухомого майна;
- оренда iнших машин та устаткування.

Аудитор перевiрив фiнансовi звiти Вiдкритого акцiонерного товариства "Супутник", що додаються та складають:
Баланс на 31.12.2011 року (форма № 1-м);
Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк (форма № 2-м).

Управлiнський персонал Товариства несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цiї· фiнансово· звiтностi у вiдповiдностi до нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплюї: розробку, впровадження та виконання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттївих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки, вибiр та застосування вiдповiдно· облiково· полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам господарсько· дiяльностi.

Вiдповiдальнiстю аудитора ї висловлення думки щодо фiнансових звiтiвТовариства за 2011 рiк на основi результатiв аудиторсько· перевiрки.

 3.

Аудит здiйснено вiдповiдно до договору № 0702 вiд 27 лютого 2012 року.

Перевiрку розпочато 12.03.2012 р., закiнчено 30.03.2012 р.

Перевiрка проводилась вiдповiдно до мiжнародних стандартiв аудиту № 700, 701, 720, а також у вiдповiдностi до "Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державно· комiсi· з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацi· емiтентами та професiйними учасникам фондового ринку", затвердженого рiшенням Державно· комiсi· з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19 грудня 2006 р. № 1528, зареїстрованого в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 23.01.2007р. № 53I13320.

Аудит передбачаї виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриття iнформацi· у фiнансових звiтах. Вiдбiр залежить вiд судження аудитора. До таких процедур входить i оцiнка суттївих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку ·х ризикiв, аудитор розглядаї заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'їкта господарювання. Аудит включаї також оцiнку вiдповiдностi використано· облiково· полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, розроблених управлiнським персоналом та загального представлення фiнансових звiтiв.
Ми вважаїмо, що отримали достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення нашо· думки.

 4.

В облiковiй полiтицi та фiнансовiй звiтностi Товариством не розкрита iнформацiя щодо резерву сумнiвних боргiв та забезпечення наступних витрат i платежiв, що, на нашу думку, не вiдповiдаї приписам нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, але суттївого впливу на фiнансовий стан Товариства не маї.

На нашу думку, за винятком вiдсутностi розкриття iнформацi· про розмiр резерву сумнiвних боргiв та забезпечення наступних витрат i платежiв, фiнансовi звiти справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан Товариства станом на 31 грудня 2011 року, його фiнансовi результати за рiк, що минув на зазначену дату у вiдповiдностi до нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та вимог дiючого законодавства.

 5.

Протягом 2011 року облiкова полiтика не змiнювалась. Використанi на пiдприїмствi принципи бухгалтерського облiку обумовленi в наказi "Про органiзацiю бухгалтерського облiку й облiкову полiтику пiдприїмства" № 1 вiд 11.01.2011 р. та вiдповiдають концептуальнiй основi фiнансово· звiтностi, яку передбачено нацiональними стандартами бухгалтерського облiку.
Методологiя i органiзацiя бухгалтерського облiку в цiлому вiдповiдаї вимогам Закону Укра·ни "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Укра·нi" вiд 16.07.1999р. № 996-XIV, нацiональним положенням (стандартам) бухгалтерського облiку, забезпечуї тотожнiсть даних синтетичного та аналiтичного облiку i достовiрнiсть показникiв фiнансово - господарсько· дiяльностi пiдприїмства.

В балансi вiдображенi активи, зобов'язання та власний капiтал пiдприїмства.

Змiст i форма балансу пiдприїмства вiдповiдаї положенню (стандарту) бухгалтерського облiку № 25 "Фiнансовий звiт суб'їкта малого пiдприїмництва", затвердженому наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни вiд 25.02.2000 р. № 39, зареїстрованому в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 15.03.2000р. за № 161I4382.

Активи пiдприїмства роздiленi на необоротнi i оборотнi. Активи у бухгалтерському облiку Товариства, на нашу думку, класифiковано та оцiнено вiдповiдно до положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Оцiнка активiв достовiрно визначена й очiкуїться отримання в майбутньому економiчних вигод, пов'язаних з його використанням.

Незавершене будiвництво станом i на початок i на кiнець 2011 року становить 1,0 тис. грн.

В статтi "Основнi засоби" вiдображаються активи, оцiнка яких i порядок визнання вiдповiдають вимогам положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 7 "Основнi засоби", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни № 92 вiд 27.04.2000 р., зареїстрованого в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 18 травня 2000 р. за № 288I4509.

Первiсна вартiсть основних засобiв на початок 2011 року становила 18 031,0 тис. грн., а на кiнець 2011 року - 18 032,0 тис. грн.
Iнвентаризацiя основних засобiв у вiдповiдностi до Закону Укра·ни "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Укра·нi" вiд 16.07.1999р. № 996-ХIV та "Iнструкцi· по iнвентаризацi· основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i документiв та розрахункiв", затверджено· наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни № 69 вiд 11.08.1994р. проводилась станом на 31.10.2011 р. згiдно наказу про проведення iнвентаризацi· № 6 вiд 20 вересня 2011 року. За даними iнвентаризацi· лишкiв, нестач i втрат вiд псування основних засобiв не виявлено.

Товариство застосовуї прямолiнiйний метод нарахування амортизацi· основних засобiв, iз застосуванням строкiв, встановлених для кожного об'їкта.

Сума зносу основних засобiв на початок 2011 року - 10 674,0 тис. грн.
Сума зносу основних засобiв на кiнець 2011 року - 10 885,0 тис. грн.

Порядок визнання, оцiнки та вiдображення в фiнансовiй звiтностi запасiв вiдповiдаї вимогам положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 9 "Запаси", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни № 246 вiд 20.10.1999р., зареїстрованого в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 02.11.1999р. за № 751I4044, iншим нормативним документам, якi регулюють порядок ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансово· звiтностi.

Балансова вартiсть запасiв на кiнець 2011 року складаї 1 609,0 тис. грн. у тому числi:
- виробничi запаси - 1 206,0 тис. грн.;
- готова продукцiя - 403,0 тис. грн.;

Iнвентаризацiя запасiв у вiдповiдностi до вимог Закону Укра·ни "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Укра·нi" вiд 16.07.1999 р. № 996-ХIV та "Iнструкцi· по iнвентаризацi· основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i документiв та розрахункiв", затверджено· наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни № 69 вiд 11.08.1994р., проводилась станом на 01.10.2011 р. згiдно наказу про проведення iнвентаризацi· № 6 вiд 20 вересня 2011 року.

Визнання та оцiнка реальностi дебiторсько· заборгованостi вiдповiдають вимогам положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 10 "Дебiторська заборгованiсть", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни № 237 вiд 08.10.1999р., зареїстрованого в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 25.10.1999р. за № 725I4018 за винятком де яких обмежень. Iнвентаризацiя дебiторсько· заборгованостi у вiдповiдностi з нормативними вимогами по проведенню iнвентаризацi· розрахункiв не проведена. На момент перевiрки вiдсутнi де якi акти звiряння розрахункiв з дебiторами.

Станом на 31.12.2011 р. дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги складаї 160,0 тис. грн.
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть на кiнець 2011 року - 3,0 тис. грн.

Грошовi кошти та ·х еквiваленти в нацiональнiй валютi станом на 31.12.2011р. складають 169,0 тис. грн.
Iншi оборотнi активи на кiнець 2011 року складають 5,0 тис. грн.
Витрати майбутнiх перiодiв - 1,0 тис. грн.

Визнання, облiк та оцiнка зобов'язань вiдповiдають вимогам положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 11 "Зобов'язання" затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни № 20 вiд 31.01.2000 р. зареїстрованого в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 11 лютого 2000 р. за № 85I4306.

Поточнi зобов'язання станом на 31.12.2011 року становлять 9 522,0 тис. грн., у тому числi:
- за товари (роботи, послуги) - 9 159,0 тис. грн.;
- з бюджетом - 270,0 тис. грн.;
- зi страхування - 52,0 тис. грн.;
- з оплати працi - 18,0 тис. грн.;
- iншi поточнi зобов'язання - 23,0 тис. грн.

Власний капiтал вiдображено в балансi одночасно з вiдображенням активiв i зобов'язань, якi призводять до його змiни.

На думку аудитора, статтi I роздiлу пасиву балансу достовiрно оцiненi i дають правдиве i неупереджене уявлення про власний капiтал пiдприїмства.

Станом на 31.12.2011 року статутний капiтал Товариства становить 5 501,0 тис. грн. вiдповiдно до суми, зафiксовано· у статутi. Статутний капiтал Товариством сплачено повнiстю та подiлено на 22 004 000 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна, з яких 1 100,2 тис. грн. - державний пакет акцiй (20 %); 3 619,0 тис. грн. - особистi приватизацiйнi рахунки.

Аналiтичний облiк до рахунку 40 "Статутний капiтал" вiдповiдаї вимогам чинних нормативних документiв.

На момент перевiрки додатковий випуск та пiдписка на акцi· не проводились.

Формування резервного капiталу та вiдображення його суми в фiнансовiй звiтностi - вiдсутнi.

Iнший додатковий капiтал на початок i на кiнець 2011 року становить 3 159,0 тис. грн.

Вартiсть чистих активiв станом на 31.12.2011 року ї меншою вiд розмiру статутного капiталу Товариства i становить (427,0) тис. грн., що не вiдповiдаї вимогам ст. 155 Цивiльного кодексу Укра·ни, згiдно приписiв яко· якщо вартiсть чистих активiв товариства стаї меншою вiд мiнiмального розмiру статутного капiталу, встановленого законом, товариство пiдлягаї лiквiдацi·.

Iнформацi· щодо зобов'язань за iпотечними цiнними паперами не маї, оскiльки вони вiдсутнi. В управлiннi Товариства вiдсутнi активи недержавних пенсiйних фондiв.

Звiт про фiнансовi результати пiдприїмства вiдповiдаї положенню (стандарту) бухгалтерського облiку № 25 "Фiнансовий звiт суб їкта малого пiдприїмництва", затвердженому наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни вiд 25.02.2000 р. № 39, зареїстрованому в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 15.03.2000 р. за № 161I4382.

Iншi операцiйнi доходи становлять 998,0 тис. грн.

Склад витрат вiдповiдаї вимогам положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 16 "Витрати" затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв Укра·ни № 318 вiд 31.12.1999 р., зареїстрованого в Мiнiстерствi юстицi· Укра·ни 19 сiчня 2000 р. за № 27I4248.

Iншi операцiйнi витрати за 2011 рiк становлять 533,0 тис. грн.
Iншi витрати - 31,0 тис. грн.

На думку аудитора, фiнансовi результати у звiтi вiдображено реально i точно i становлять 331,0 тис. грн. прибутку за 2011 рiк.

Непокритi збитки Товариства станом на 31.12.2011 року становлять всього 9 087,0 тис. грн.
 6.

Аналiз показникiв фiнансового стану ВАТ "Супутник"
(тис. грн.)
Роздiли балансу Актив Пасив
на
31.12.2009р. на
31.12.2010р. на
31.12.2011р. на
31.12.2009р. на
31.12.2010р. на
31.12.2011р.
I 7 606,1 7 358,4 7148,0 - 461,2 -757,5 -427,0
II 1 778,1 1 751,4 1946,0 - - -
III 0,7 0,9 1,0 - - -
IV - - - 9 846,1 9 868,2 9522,0
V - - -
Баланс 9 384,9 9 110,7 9 095,0 9 384,9 9 110,7 9 095,00


Показники платоспроможностi та фiнансово· стабiльностi ВАТ "Супутник"
за даними балансу:

Показники на 31.12.2009р. на 31.12.2010р. на 31.12.2011р. Примiтки
1. Аналiз лiквiдностi пiдприїмства
Загальний коефiцiїнт покриття 0,181 0,178 0,205 Показуї загальну забезпеченiсть пiдприїмства обiговими коштами для ведення господарсько· дiяльностi i своїчасного погашення тимчасових зобов'язань. Означаї, що на кожну грошову одиницю короткострокових зобов'язань припадаї вiдносно 0,2 грошових одиниць обiгових коштiв пiдприїмства. Коефiцiїнт загально· лiквiдностi по пiдприїмству на кiнець року нижче оптимального значення 1,0-2,0. Вказуї на те, що у випадку необхiдностi розрахуватися одночасно з усiма короткостроковими боргами, Товариство це не зробить за рахунок сво·х оборотних засобiв.
Коефiцiїнт
швидко· лiквiдностi 0,017 0,015 0,035 Показуї наскiльки короткостроковi зобов'язання покритi найбiльш лiквiдними активами пiдприїмства. Теоретичне значення коефiцiїнта згiдно мiжнародних стандартiв дорiвнюї 1,0. Теоретичне значення коефiцiїнта для укра·нських пiдприїмств становить 0,6-0,8.
Коефiцiїнт абсолютно· лiквiдностi 0,007 0,007 0,018 Характеризуї спроможнiсть пiдприїмства миттїво погасити сво· термiновi борги. Теоретичне значення коефiцiїнта 0,25-0,5.
Чистий оборотний капiтал
(тис. грн.) -8 068,00 - 8 116,8 - 7 576,0 Теоретичне значення >0. На кiнець року менше оптимального значення.
2. Аналiз фiнансово· стiйкостi (платоспроможностi)
Коефiцiїнт фiнансування -21,3 - 13,03 - 22,3 Показуї залежнiсть пiдприїмства вiд залучених коштiв. Теоретичне значення коефiцiїнта 0,5-1,0. Фактичнi коефiцiїнти значно меньше.
Коефiцiїнт автономi· -0,05 - 0,08 -0,05 Характеризуї питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi коштiв, авансованих в дiяльнiсть пiдприїмства. Теоретичне значення коефiцiїнта 0,25 - 0,5.
Коефiцiїнт забезпеченостi власними обiговими коштами -0,82 - 0,82 - 0,796 Характеризуї забезпеченiсть пiдприїмства власними обiговимии коштами. Теоретичне значення коефiцiїнта >0,1.
Коефiцiїнт маневреностi власного капiталу 17,49 10,72 17,74 Показуї, яка частина власного капiталу використовуїться для фiнансування поточно· дiяльностi, а яка капiталiзована. Теоретичне значення коефiцiїнта маї бути >0.
Поточна платоспро-можнiсть -9 781,6 - 9 801,6 - 9 353,0 Характеризуї фiнансовий стан пiдприїмства i показуї спроможнiсть наявними коштами та високолiквiдними активами погасити поточнi борги. Вiд'їмний результат свiдчить про стiйку поточну неплатоспроможнiсть пiдприїмства, динамiка показника не погiршуїться.
3. Аналiз майнового стану пiдприїмства
Коефiцiїнт зносу основних засобiв 0,58 0,59 0,6 Основнi засоби пiдприїмства зношенi на 60 %
Коефiцiїнт оновлення основних засобiв - - - Показник вiдсутнiй
Коефiцiїнт вибуття основних засобiв - - - Показник вiдсутнiй
4. Аналiз дiлово· активностi i рентабельностi пiдприїмства
Коефiцiїнт оборотностi активiв 0,00 0,00 0,00 Оборотнiсть активiв означаї, що на кожну гривню використаних активiв пiдприїмства припадаї 0,00 оборотiв за рiк.
Коефiцiїнт оборотностi основних фондiв (фондовiддача) - - - Показник вiдсутнiй
Коефiцiїнт оборотностi власного капiталу - - - Показник вiдсутнiй
Коефiцiїнт рентабельностi активiв -0,04 - 0,032 0,037 Теоретичне значення коефiцiїнта маї бути >0
Коефiцiїнт рентабельностi власного капiталу -1,07 0,49 0,78 Теоретичне значення коефiцiїнта маї бути >0

Крiм того, для оцiнки вiрогiдностi безперервного функцiонування, аудитор використав показники фiнансового стану, якi рекомендовано "Методичними рекомендацiями щодо виявлення ознак неплатоспроможностi пiдприїмства та ознак дiй з приховування банкрутства, фiктивного банкрутства чи доведення до банкрутства", затверджених наказом Мiнiстерства економiки Укра·ни вiд 19.01.2006р. № 14, а також загальноприйнятий в мiжнароднiй практицi Z - рахунок Альтмана, який характеризуї ступiнь вiрогiдностi банкрутства.

Коефiцiїнт вiрогiдностi банкрутства (Z - рахунок Альтмана):

Алгоритм розрахунку показника
(Z = 1,2 К1 + 1,4 К2 + 3,3 К3 + 0,6 К4 + 1 К5) Розрахунок за даними фiнансово· звiтностi
Перiод I
31.12.2009 Перiод II
31.12.2010 Перiод III
31.12.2011
1 Оборотний капiтал : Вартiсть активiв -1,03 -1,07 -1,00
2 Нерозподiлений прибуток : Вартiсть активiв -1,36 -1,45 -1,40
3 Валовий прибуток : Вартiсть активiв 0,00 0,00 0,00
4 Власний капiтал : Зобов'язання -0,03 -0,05 -0,03
5 Доход (виручка) вiд реалiзацi· : Середньорiчна вартiсть активiв 0,00 0,00 0,00

Таблиця розрахунку Z - рахунку за 2009-2011 роки:
Фактичне значення Ймовiрнiсть банкрутства
(нормативне значення)
Перiод I
31.12.2009р. Перiод II
31.12.2010р. Перiод III
31.12.2011р.
- 2,42 - 2,57 -2,43 Z< 1,8 - дуже велика;
Z = 1,81 - 2,7 - велика;
Z = 2,8-2,9 - можливе банкрутство;
Z = 3 - дуже мала

Значення показника вiрогiдностi банкрутства в динамiцi показуї, що на протязi трьох рокiв пiдприїмство маї стiйку негативну тенденцiю свого економiчного потенцiалу.

З метою своїчасного виявлення тенденцiй формування незадовiльно· структури балансу i вжиття випереджувальних заходiв, спрямованих на запобiгання банкрутству, проводиться систематичний експрес - аналiз фiнансового стану пiдприїмств (фiнансовий монiторинг) за допомогою коефiцiїнта Бiвера. Коефiцiїнт Бiвера розраховуїться, як вiдношення суми чистого прибутку i нараховано· амортизацi· до суми довгострокових i поточних зобов'язань. Аналiз коефiцiїнту Бiвера свiдчить про те, що на протязi трьох рокiв цей показник не перевищуї нормативне значення, що являїться ознакою формування незадовiльно· структури балансу та указуї на те, що пiдприїмство працюї в борг.

Показник Нормативне значення Фактичне значення
на 31.12.2009р. на 31.12.2010р. на 31.12.2011р.
Коефiцiїнт Бiвера 0,2 - 0,01 - 0,004 0,013

На пiдставi аналiзу показникiв фiнансового стану ВАТ "Супутник", аудитор пiдтверджуї:

Пiдприїмство станом на 31.12.2011 року неплатоспроможне та нелiквiдне.

Пiдприїмство працюї в борг, неспроможне миттїво сплачувати сво· поточнi зобов'язання, маї стiйку негативну тенденцiю банкрутства.

 7.

Дi·, якi вiдбулись протягом 2011 року та можуть призвести до значно· змiни вартостi цiнних паперiв

Згiдно вимог статтi 41 Закону Укра·ни "Про цiннi папери та фондовий ринок" аудитором пiдготовлений запит акцiонерному товариству (вих. № 0702-1 вiд 27.02.2011 р.) щодо особливо· iнформацi· про дi·, якi вiдбулись протягом 2011 року та можуть призвести до значно· змiни вартостi цiнних паперiв, про що аудитор повiдомлений емiтентом листом вих. 5I12 вiд 22.03.2012 р.:

В 2011 роцi рiшення про розмiщення цiнних паперiв на суму, що перевищуї 25 вiдсоткiв статутного капiталу та рiшення про викуп власних акцiй, емiтентом не приймались.
Факти лiстингуIделiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi - вiдсутнi.
Отримання позики або кредиту на суму, що перевищуї 25 вiдсоткiв активiв емiтента не вiдбувалось.
В реїстрi емiтента вiдбувалась змiна власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй.
Вiдбувалась змiна складу посадових осiб емiтента.
В 2011 роцi рiшення про утворення, припинення дi· фiлiй, представництв та зменшення статутного капiталу емiтентом не приймались.
Рiшення про зменшення статутного капiталу емiтентом не приймались.

Згiдно ухвали Господарського суду Запорiзько· областi вiд 21.11.2002 року порушено провадження у справi № 5I3I3189(02) про банкрутство Вiдкритого акцiонерного товариства "Супутник". Ухвалою Господарського суду Запорiзько· областi вiд 12.09.2003 року введено процедуру санацi·.

Ухвалою Господарського суду Запорiзько· областi вiд 06.12.2004 року провадження у справi тимчасово зупинено до закiнчення дi· мораторiю, передбаченого Законом Укра·ни вiд 29.11.2001 р. "Про введення мораторiю на примусову реалiзацiю майна". Ухвалою Господарського суду Запорiзько· областi вiд 23.11.2009 року процедуру санацi· продовжено.

Рiшення вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента в 2011 роцi - вiдсутнi.










Аудитор, к.е.н., доц. О. В. Коваленко


(Сертифiкат Аудиторсько· Палати Укра·ни серi· А № 003368 вiд 26.03.1998р., дiю якого Рiшенням АПУ № 248I5 вiд 22 березня 2012р. продовжено до 26 березня 2017р.


М.П.(Висновок без печатки недiйсний) Висновок зареїстрований 30.03.2012 р. за № 148
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Призупинена виробнича дiяльнiсть. Провадження у справi про банкрутство поновлено. Ухвалою господарського суду Запорiзько· областi вiд 23.11.2009 р. на пiдприїмствi подовжено процедуру санацi·, яка тривала протягом 2009-2011 рокiв.
Проводиться незначна реалiзацiя запасiв (нелiквiди). Тому не постiйних ринкiв збуту нi постiних клiїнтв не маї.
В зв'язку з вiдсутнiстю виробничо· дiяльностi протягом останiх 5 рокiв аналiз розвитку галузi не здiйснювався.
На сьогоднi конкуренти вiдсутнi у зв'язку з вiдсутнiстю виробничо· дiяльностi.
дIн
дIн
дIн
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Вiдчуження активiв не було.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Термiн та умови користування основними засобами не обмеженi. Ступiнь зносу та використання складаї: будiвлi та споруди - 50,5 % , обладнання та iншi ОЗ - 91,5 % у зв'язку з провадженням у справi про банкрутство ВАТ "Супутник" обмежена сума вiдчудження майна до 1 % вiд суми балансу, тобто 91,0 тис.грн. В оренду здано все рухоме та нерухоме майно, що користуїться попитом.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основнi проблеми - наявнiсть значної кредиторської заборгованостi до бюджету, позабюджетних фондiв за товари, роботи та послуги, iз виплати заробiтної плати. Iснує справа про банкрутство за позовом кредитора ЗАТ "IТЕК Iтера-Укра·на". Стратегiчний iнвестор вiдсутнiй.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Штрафiв i компенсацiй пiдприїмство не сплачувало.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Виробнича дiяльнiсть призупинена у зв'язку з провадженням у справi про банкрутство. Фiнансування господарсько· дiяльностi проводилось за рахунок власних коштiв вiд здачi майна в оренду та незначно· реалiзацi· запасiв (нелiквiдiв).
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів На кiнець звiтного перiоду пiдприїмство не маї укладених, але ще не виконаних договорiв.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Виробнича дiяльнiсть пiдприємства фактично припинена. Ухвалою господарського суду Запорiзької областi вiд 23.11.2009 р. на пiдприємствi подовжено процедуру санацiї, яка тривала протягом 2009-2011 рокiв.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Пiдприємство знаходиться в процесi банкрутства. Дослiдження не проводяться.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Триває провадження у справi № 5I3I318-02 про банкрутсво ВАТ"Супутник"
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi вiдсутня.